Helene Kristensen har udviklet sig sammen med hjertebarnet Plusbog.dk – i et job hun slet ikke havde regnet med at skulle have.

“Selvom det ikke er mit firma, føler jeg stadig, det er det.”

Sådan fortæller Helene Kristensen om sit forhold til virksomheden og arbejdspladsen Plusbog.dk. Hun har været en del af onlineboghandlen siden november 2013 og sidder i dag som salgs- og marketingkoordinator. 

Hun elsker bøger, og hun elsker Plusbog.dk. Men det lå faktisk slet ikke i kortene, at hun skulle arbejde for boghandlen. Tilbage i 2013, hvor hun søgte mod Freeway-huset, var det nemlig et job hos kundeservice for Dating.dk, der fik hendes ansøgning. 

FAKTA
Plusbog er en af Danmarks største onlineboghandlere, der sælger bøger til lave medlemspriser.

Men julehandlen var lige om hjørnet, og det betød udsigt til mange bøger langet over onlinedisken, og derfor blev Helene Kristensen spurgt, om hun ville arbejde med kundeservice for Plusbog.dk. Siden kom der langsomt flere marketingopgaver og mere forlagskontakt til. Og det blev et farvel til kundeserviceafdelingen og et goddag til tilværelsen som den medarbejder i koncernen, de fleste går til, når det handler om bøger. 

”Det var nok ikke lige det, jeg havde regnet med, da jeg startede. Jeg havde siddet med bøger på mit tidligere arbejde, så jeg vidste godt, hvordan man bestilte bøger og sådan. Men derfra så til at det skulle blive mit ansvarsområde. Det er lidt sjovt at se tilbage på,” siger Helene Kristensen.

Kærlighed til bøgerne

Helene Kristensen har igennem sin tid i virksomheden oplevet lidt af hvert sammen med Plusbog.dk. Blandt andet var hun en del af virksomheden, da Freeway i 2017 fik det fulde ejerskab af onlineboghandlen, og Mia Wagner blev direktør. 

Det var en tid fyldt med forandringer og en situation, hvor hun pludselig var den eneste tilbageværende medarbejder, der kendte kontakterne på forlagene og det daglige workflow med kampagner og prissætning. 

“Jeg håber, jeg kan være med til at få endnu flere til at kende Plusbog.dk. Og så håber jeg, jeg kan blive gammel her. For det er et fedt sted at være.”

”Det kunne godt være lidt forvirrende, indtil man fandt ud af, hvordan retningen for Plusbog.dk fremover skulle være. Men da jeg snakkede med Mia, og hun sagde ’Du må ikke forlade os, det kan vi slet ikke!’, følte jeg mig tryg og sikker på at kunne bevare de arbejdsopgaver, jeg er så glad for,” siger Helene Kristensen.

Bøgerne er helt centrale i de arbejdsopgaver. Og netop læsningen og arbejdet med at gøre folk opmærksomme på, hvor vigtigt det er at læse, giver mening for hende og har en særlig plads i hendes hjerte. 

”Det betyder meget for mig. Når jeg er på ferie og ser, folk læser bøger, tænker jeg ‘Hey, hvor er det dejligt, I læser!’ Jeg sørger også for, at min søn læser, og prøver generelt at få folk til at læse noget mere. Det er fedt, at vi sammen arbejder for det,” siger Helene Kristensen.

’Du er jo Plusbog’

Freeways fulde ejerskab af Plusbog.dk har gjort, at Plusbog.dk-teamet er blevet blandet med Freeway-folk, og der er således en langt større grad af vidensudveksling og kompetencedeling på tværs af afdelinger end tidligere.  

Hun er i dag den eneste i marketingafdelingen, der sidder udelukkende med Plusbog.dk, og det har givet hende en helt særlig status. 

”Der er nogle af forlagene, der siger ‘Jamen du er jo Plusbog’. Det er jeg jo, for jeg er jo den eneste, der sidder 100 procent på det. Og det er mig, de har kontakten til. Nogle gange er det sådan lidt mærkeligt, at folk tænker ‘Men det er er jo dig, der ved alt om det!’ Jeg ved ikke alt, jeg forsøger jo bare at se, om jeg kan vide det meste,” siger Helene Kristensen.

Helene Kristensen elsker at arbejde for altid at optimere onlineboghandlen Plusbog.dk.

Det allerbedste ved hendes arbejde er kontakten med forlagene og sammenholdet med kollegerne i teamet. De hygger sig i hverdagen og laver også ting sammen, når arbejdsdagen er forbi. 

Dem er der gået mange af. Det er seks år siden, siden Helene Kristensen sendte sin ansøgning til Dating.dk og troede, hun skulle arbejde med kærlighed og kundeservice. Kærlighed blev til bogforelskelse, og Helene Kristensen har siden da været på lidt af en udviklingsrejse med Plusbog.dk. 

Og hun er slet ikke færdig med at skabe læseglæde.

”Jeg håber, jeg kan være med til at få endnu flere til at kende Plusbog.dk. Og så håber jeg, jeg kan blive gammel her. For det er et fedt sted at være. Man kommer ikke sovende til noget. Man skal knokle. Men man har også fuld respekt. Og så håber jeg, at vi kan få flere til at læse og købe nogle bøger,” siger Helene Kristensen.