Hos Freeway-koncernen ser vi en stor værdi i at være med til at uddanne fremtidens marketingfolk og udviklere. Derfor har vi løbende praktikanter hos os i hovedkvarteret i Viborg. 

Som praktikant hos Freeway kan du få et unikt indblik i livet i en dansk koncern. Du kommer til at indgå i et team med koncernens øvrige medarbejdere, og du får lov til at komme ind i maskinrummet og får mulighed for at arbejde på tværs af Freeway-koncernens mange brands. 

Ikke to dage er ens, og du lærer at navigere i en hverdag præget af agilitet og omstillingsparathed. Vi elsker og lever af gode idéer, og der er aldrig langt fra tanke til handling. Derfor får du også stor mulighed for at præge dit praktikforløb og vores brands med dine egne idéer. 

Det siger vores tidligere praktikanter

Ditte Dysted var i praktik hos Freeway i 4½ måneder i foråret 2021, som led i sin uddannelse til markedsføringsøkonom. Ditte har skrevet om betalingsgatewayen, Freepay, i sit speciale og havde indtil sin afsluttende eksamen fortsat sparring med Freeway.

Mit praktikophold hos Freeway har levet fuldt op til mine forventninger, og det skal siges, at mine forventninger var ret høje.

’’Jeg valgte at søge en praktikplads hos Freeway, da jeg først og fremmest ville få muligheden for at arbejde med digital markedsføring i praksis, men også fordi at Freeway har et godt ry, både i offentligt rum og fra den gode omtale fra tidligere praktikanter.’’ Fortæller Ditte Dysted

Ditte har i løbet af sin praktikperiode arbejdet med Room Service, Plusbog, Avisen.dk og betalingsgatewayen Freepay. Hun har bl.a. udarbejdet nyhedsbreve, hvor Photoshop helt naturligt blev en del af opgaven. Hun har også lavet blogindlæg, søgeordsanalyser med diverse analyseværktøjer, udarbejdelse af SEO-tekster og meget mere.

’’Jeg har fundet ud af, at der i en marketingafdeling skal udarbejdes vildt meget content. Hvilket for mig godt kunne være udfordrende. Så en af de færdigheder jeg tilegnet mig i mit praktikforløb, er helt klar min evne til at skrive. Derudover evnen til at tro på mig selv, er klart noget jeg er blevet bedre til gennem praktikforløbet. Helt generelt har jeg fået fornemmelsen af, hvordan det er at arbejde i en marketingafdeling, hvilket har bekræftet mig i, at det er dette område, jeg vil arbejde indenfor fremover. ’’ Siger Ditte Dysted.

Vi spurgte Ditte, om hun har været tilfreds med sin praktik ved Freeway: ’’Mit praktikophold hos Freeway har levet fuldt op til mine forventninger, og det skal siges, at mine forventninger var ret høje. Jeg har været overrasket over, hvor mange forskellige og nye arbejdsopgaver der er i en marketingafdeling. Men efter min mening er det helt perfekt. Så bliver ingen arbejdsdage ens, og der er hele tiden plads til at tilegne sig ny viden og personlig udvikling. ’’ Siger Ditte Dysted.


Julie Bergmann Kristensen har i forbindelse med sin uddannelse til markedsføringøkonom været i praktik i 4 måneder i foråret 2021. Julie har valgt at skrive om Freeways takeaway virksomhed Room Service i sit speciale og har i den forbindelse fortsat haft sparring med os.

”Jeg har fået mange flere kompetencer indenfor sociale medier, e-mail markedsføring, SEO, formidling af budskaber, videoklipning og meget mere til.” Fortæller Julie Bergmann Kristensen

Julie Bergmann Kristensen fortæller at, hun valgte at søge praktikplads ved Freeway-koncernen, da hun så mange muligheder og udfordringer der vil gavne begge parter. ’’Jeg så muligheden for at udvikle mig indenfor sociale medier og markedsføring, hvilket gjorde interessen endnu større’’ .

Som praktikant i Freeway-koncernen får man lov at arbejde med det man han lyst til; ’’Jeg fik som ønsket, lov til at arbejde meget med Room Service, hvilket jeg har været rigtig glad for. Derudover har jeg også arbejdet med Plusbog, Dating.dk og SalesStyling. Jeg har altid haft en interesse for video og videoredigering og har på de forskellige brands Dating.dk, Room Service og SalesStyling fået lov til at udvikle mine færdigheder yderligere.’’ Siger Julie Bergmann Kristensen.

Julies praktikperiode var anderledes og ny for både Freeway og Julie selv, da hele praktikken er forgået online. Men Julie har kun godt at sige om sin tid ved Freeway; ’’Min praktikperiode har været over alle forventninger. Jeg har tilegnet mig en masse ny viden, og fået glæde af nogle fantastiske kollegaer. Alle disse kompetencer og viden jeg er blevet beriget med, kan jeg glædeligt tage med mig videre i erhvervslivet.’’

’’Jeg er meget taknemlig for oplevelsen og muligheden Freeway har givet mig. Tak til alle i Freeway-teamet der har gjort mit praktikforløb til en stor fornøjelse. Jeg vil stolt huske og glæde mig over tiden som praktikant hos Freeway.’’ Siger Julie Bergmann Kristensen.


Louise Brogren Andersen var i praktik hos Freeway i 3½ måneder i efteråret 2020, som led i sin kandidatuddannelse, Informationsvidenskab på Aarhus Universitet. Louise kom fortsat på kontoret i det nye år og skrev sit speciale i samarbejde med Dating.dk.

Allerede på sin første dag hos Freeway følte Louise sig som en del af holdet på lige fod med de andre medarbejdere i virksomheden.

’’Allerede på min første dag hos Freeway følte jeg mig som en del af holdet på lige fod med de andre medarbejdere i virksomheden. Jeg oplevede en flad og uformel struktur, hvor der var kort vej fra idé til eksekvering, hvilket betyder, at jeg har haft mulighed for at være med fra idéfase til slutprodukt på forskellige projekter.’’ Fortæller Louise Brogren Andersen.

Louise har i løbet af sin praktikperiode arbejdet på tværs af Freeways brands, men hun arbejdede hovedsagligt med Plusbog.dk og Dating.dk.

’’Generelt oplevede jeg, at der var rig mulighed for at tilpasse mit praktikforløb og arbejdsopgaver i forhold til mit kompetenceområde og interessefelt. Derfor har jeg i forløbet beskæftiget mig med dagligt content til Plusbogs Instagram, nyhedsbreve, brugerundersøgelser, grafisk arbejde og undersøgelse af interne arbejdsprocesser. ’’ Siger Louise Brogren Andersen.

I løbet af sin praktikperiode har Louise tilegnet sig færdigheder indenfor bl.a. markedsføring på sociale medier, e-mail marketing, kampagne udvikling og grafisk arbejde i bl.a. Photoshop.

’’Jeg har særligt fået omdannet min teoretiske viden fra studiet til praksis i en virksomhed. Praktikforløbet har i høj grad hjulpet mig med at finde ud af, hvordan jeg med mine faglige og personlige kompetencer, kan bidrage til en virksomhed, og hvilke områder jeg særligt kunne tænke mig arbejde med, når min uddannelse er afsluttet.’’ Siger Louise Brogren Andersen.

Vi spurgte Louise om hendes praktikperiode var som hun havde forventet, eller om der var noget der overraskede hende:

’’Det har været virkelig fedt at få lov til at have ansvar og være en del af projekter, der bliver ført ud i verden. Som studerende kan man altid frygte at få serveret alle de trælse og irrelevante opgaver, men det har bestemt ikke været min oplevelse hos Freeway. Derudover har jeg kunnet dele ud af min viden fra studiet, og blevet mere bevidst om hvordan min profil og mine kompetencer både supplere og adskiller sig fra andres. ’’ Siger Louise Brogren Andersen.


Andreas Mendys og Jens Fogh Randbæk Jensen var i praktik hos Freeway i 3½ måneder i efteråret 2020 som en del af deres uddannelse Cand.merc International Marketing på Aalborg Universitet.

Andreas har været mere end tilfreds med sin praktik hos Freeway.

’’Jeg har gennem kandidaten fundet digital marketing rigtig interessant og relevant. Derfor så jeg også Freeway ApS som kæmpe læringsmulighed, da koncernen er centreret omkring digital marketing blandt mange forskellige virksomheder.’’ Siger Andreas Mendys.

Andreas Mendys har i løbet af sin praktikperiode særligt arbejdet med Plusbog.dk, Dating.dk, Room Service og betalingsgatewayen Freepay. I løbet af sin praktikperiode har Andreas tilegnet sig færdigheder inden for SEO og rapportering via Ahrefs. Han er blevet stærk i Google Analytics og Search Console sideløbende med at han har sat sit eget affiliate site op i WordPress.

Der er ingen tvivl om at både Andreas og Jens var begejstrede for Freeways frokostordning:

’’Praktikperioden har været over alt forventning. Det startede allerede da Susanne i den første uge diskede op med bøf bearnaise, stegt flæsk og tarteletter. Hvem end der har hyret hende, har sgu lavet et scoop!’’ Fortæller de.

’’Det har generelt været fedt at være i praktik ved Freeway. Køreturen fra Aalborg skræmte mig lidt i starten, men det kan og bør slet ikke opholdes med alt den erfaring jeg har tilegnet mig de sidste par måneder’’. Siger Andreas Mendys.

Jens Fogh Randbæk Jensen har ligeledes været ovenud tilfreds med sin praktikperiode hos Freeway.

Jens Fogh Randbæk Jensen følte sig velkommen fra dag et.

’’Hos Freeway blev jeg taget godt i mod helt fra start.
Jeg blev godt introduceret for mine kollegaer samt de forskellige brands som virksomheden arbejder med. ’’ Siger Jens Fogh Randbæk Jensen.

Jens arbejdede på tværs af Freeways brands – særligt med Dating.dk, Plusbog.dk samt Room Service, hvor
han tilegnede sig dybdegående viden omkring digital marketing med særligt henblik på affiliate marketing, SEO, SEA, brugen af analyseværktøjer som Google Analytics og Ahrefs. Jens byggede ligeledes sit eget affiliate site i WordPress.

Jens Fogh Randbæk Jensen fortæller i øvrigt:

’’ Udover de dele af digital marketing, som jeg dagligt arbejdede med, så lærte jeg også hvordan man som organisation planlægger og udfører stører marketingskampagner samt hvor stor en indsats det kræver’’


Jóna Astrid Lambastein og Marie Sønderby Andersen var i praktik hos Freeway i fem måneder i foråret 2020 som en del af deres uddannelse til markedsføringsøkonom på Erhvervsakademi Dania Viborg.

Marie Sønderby Andersen har blandt andet lært at turde kaste sig ud i at afprøve flere ting gennem sin praktik.

”Jeg valgte Freeway som praktiksted, fordi det er en spændende og innovativ virksomhed i vækst. I løbet af min praktik fik jeg mulighed for at arbejde med alt fra sociale medier til fysiske events. Freeway er en koncern med mange brands, og jeg arbejdede især med Plusbog.dk og Dating.dk. Jeg fik et stort kendskab til alle virksomhederne – også dem fra ”Løvens Hule”, og det var super spændende,” siger Marie Sønderby Andersen. 

Jóna Astrid Lambastein fik i løbet af sin praktik færdigheder inden for vækst på sociale medier, SEO og contentproduktion til hjemmesider.

”Jeg følte mig velkommen fra første dag. Jeg blev udfordret og lærte en masse. Det bedste var, at jeg blev behandlet som en medarbejder og ikke som en praktikant. Der bliver vist tillid,” siger Jóna Astrid Lambastein. 

Jóna Astrid Lambastein følte, der blev vist tillid til hende hos Freeway.

Du får det ansvar, du tager. Det er en fantastisk følelse,” supplerer Marie Sønderby Andersen.

Tiden hos Freeway har rustet de to kvinder til deres nye karrieremæssige eventyr.

Jeg er blevet bedre til at turde afprøve ting, og det gør, at jeg hele tiden udvikler mig. Derudover fik jeg lov til at udvide mit netværk og sparre med eksperter på de forskellige områder inden for e-commerce. Det gjorde, jeg fik en masse værktøjer med som tillæg til min uddannelse,” siger Marie Sønderby Andersen. 

Jeg har vigtigst af alt lært, hvordan man arbejder i en marketingafdeling. Nu føler jeg mig rigtig godt rustet til at komme ud på arbejdsmarkedet,” afslutter Jóna Astrid Lambastein. 

Drømmer du om at gøre Freeway til en del af din uddannelse?
Så send en mail til atk@freeway.dk