Sara Nersting er klar til sin debut som kagebogsforfatter et år efter, hun deltog med sin virksomhed KforKage i TV-programmet ’Løvens Hule’.
”Da jeg fik at vide, jeg skulle lave en bagebog, tænkte jeg ‘Wow!’. Det var meget vildt for mig at få mulighed for at dele alle mine yndlingsopskrifter med andre og samtidig at kunne se min egen bog i virkeligheden. Det kunne være SÅ fedt!”
For 13-årige Sara Nersting var det en drøm, der blev til virkelighed, da samarbejdet mellem hendes virksomhed KforKage og forlaget PeoplesPress blev en realitet, og hun kunne gå i gang med at skabe sin helt egen kagebog.
Forud lå flere års ihærdigt arbejde med webshoppen KforKage, som hun startede allerede som 8-årig. Og bogprojektet blev for alvor skubbet i gang, da kommerciel direktør Anne Stampe Olesen fra ”Løvens Hule”-investoren Freeway skabte kontakt imellem forlag og juniordirektør, og kageidéerne spirrede frem i Sara Nerstings hoved.
SARAS YNDLINGSOPSKRIFTER
– Det er vigtigt for Sara Nersting, at alle kan være med i køkkenet. Derfor har hun inddelt bogen i flere forskellige niveauer, så du selv kan vælge, om du vil tage den letteste udgave af kagen eller udfordre dig selv lidt mere med avanceret og flot pynt.
– Bogen er særligt god for de 11-16-årige, men både voksne og yngre børn kan også sagtens få mange sjove timer i køkkenet med bogen.
”Det var så fedt at arbejde med bogen. Det sjoveste var helt klart at lave alle kagerne og efterfølgende sammen med fotografen at tage billeder af dem. Vores fotograf var helt vildt god, og det var bare så fedt at se billederne og det færdige resultat,” siger Sara Nersting.
Fra idé til landskendt juniordirektør med 3 ansatte
Det seneste år er gået stærkt for Sara Nersting. Hun blev kendt af de fleste, da hun som juniordirektøren i sin egen virksomhed KforKage sammen med sin mor Mia Franck Nersting i januar 2019 tonede frem i det populære DR-program ’Løvens Hule’. Her imponerede iværksætteren de to investorer Mia Wagner fra Freeway og Jesper Buch så meget, at begge valgte at tage med på kageeventyret.
Eventyret begyndt, da Sara Nersting som 8-årig var på bagemesse med sin mor, og spurgte om ikke hun måtte sælge kager. Det var hun ikke gammel nok til, men kageudstyr det måtte hun gerne sælge. Og så gik arbejdet ellers i gang med at skabe kontakt til leverandører og lægge mini-forretningsplan, og efter et par måneder gik webshoppen i luften. I dag sender KforKage massevis af ordrer ud til kageglade kunder hver eneste dag.
”Første gang en kunde havde købt noget hos mig, kan jeg huske, jeg tænkte ’Yay, der er nogen, der har fundet min hjemmeside!’ Jeg syntes bare, det var så vildt og fedt, at der var nogen, der havde bestilt fra lige min hjemmeside. I dag er mange flere kunder, men jeg kan stadig blive vildt glad over, at en kunde har købt noget!” siger Sara Frank Nersting.
Hun balancerer livet som juniordirektør i en hverdag, hvor der også skal være plads til skole, lektier og fritidsinteressen dans, og hun bruger cirka 10 timer om ugen på sin virksomhed. Mia Nersting er direktør, indtil Sara er gammel nok til at overtage, og derudover er der 3 ansatte i virksomheden.
SARA ANBEFALER
Har du fået fingre i Sara Nerstings nye bagebog, så er der særligt fire opskrifter, du skal kaste dig over som de første, hvis du spørger Sara: Lakridsmacarons, flødeboller med hyldeblomst og lime, brownie og cookies.
”Brownien lavede jeg første gang til nytår, og siden er jeg blevet ved med at finde opskriften frem, hver gang jeg har haft lyst til at bage til min familie og venner. Cookiesne smager også bare virkelig godt, men der skal man lige passe lidt på: For dejen smager også rigtig godt, så man kan let komme til at spise det hele, inden de overhovedet når ovnen,” siger Sara Nersting.
Sara Nersting står selv for at holde øje med og udpege nye spændende mærker og produkter til kageforretningen. Hun bager kager, tester nye ting og skriver blogindlæg om dem, og så tager hun på messer med sin mor.
”De fleste messer er i andre lande eller i Jylland, og så tager min mor og jeg på tur. Så kan vi snakke, og det er virkelig hyggeligt. Og når vi så kommer derhen, er det også bare så fedt at opleve nye leverandører og deres ting. Så er der mange, der har opfundet nogle smarte, nye ting, som man ikke vidste fandtes, og det er rigtig spændende at kigge på,” siger Sara Nersting.
En fremtid fyldt med bageglæde og bagedrømme
Når Sara Nersting taler om KforKage og den nye bagebog, lyder det som om, en mesterbager har drysset massevis af glad tivolikrymmel ned på hendes ord. Hun er meget spændt på, hvordan bogen vil blive modtaget, og hun er allerede begyndt at få idéer til en mulig efterfølger.
Hun bager cirka to til tre gange om ugen, og hun elsker, at arbejdet med KforKage giver hende en mulighed for at bage lidt oftere, end hun ellers ville have gjort. Nu er der et ekstra formål med kagerne, og så er der den bonus, at nogen jo skal spise dem bagefter..
Netop glæden ved at bage har været drivkraften i arbejdet med den nye bog og i selve Saras hverdag som juniordirektør for KforKage. Hun elsker at give bageglæden videre og at inspirere folk til at gå i køkkenet.
”Der er noget fedt i at blande ting sammen, som man ikke ville spise rent hver for sig som for eksempel mel, smør og sukker, og så bliver det bare til én lækker kage. Og især tidspunktet hvor man putter dejen ind i ovnen, og den bliver til en kage eller en cookie eller hvad det nu end måtte være.. At se forvandlingsprocessen, det er vildt fedt,” siger Sara Nersting.
Juniordirektøren bliver aldrig træt af bagning, og hun drømmer om, at fremtiden også bliver fyldt med mel, kageforme og fondant.
”Jeg håber lidt på at kunne starte min egen butik, hvor jeg selvfølgelig sælger kager. Og så i et mix med også at sælge kageudstyr. Og så vil jeg gerne lave kagebestillinger til for eksempel fødselsdage, konfirmationer og fest. Det kunne være rigtig fedt,” siger Sara Nersting.
Indtil videre arbejder hun passioneret videre med sin onlinebutik, og hvem ved: Måske du kommer til at besøge hende i hendes helt egen fysiske butik en dag. Det ville i hvert fald ikke være første gang, en af juniordirektørens idéer blev til virkelighed..